hovenier

23 november 2018
 Categorieën: Landschap, Blog

Delen  

Een hovenier voor het aanleggen van een tuin

Tegenwoordig willen graag veel mensen een tuin hebben waar ze in kunnen relaxen als ze van het werk thuiskomen. Nu kun je al je wensen verwezenlijken als je voor het eerst een nieuwe tuin laat aanleggen bij je gekochte huis. Je kunt ook een bestaande tuin laten renoveren. Je kunt niet zomaar even een tuinder inschakelen. Daar gaat nog heel wat voorbereiding aan vooraf als je het goed wilt doen. De wensen en de aanleg hoe je de tuin wilt hebben zal, voordat een tuinder aan het werk kan gaan, bekend moeten zijn. Tegenwoordig wil men vaak een onderhoudsvrije tuin wat inhoudt dat er niet veel gras en planten worden gebruikt bij de aanleg. Laat een plan maken door een tuinarchitect of een hoveniersbedrijf zoals Hoveniersbedrijf Guy Wolfs v.o.f. Dat kost wel geld, maar dan heb je een tuin waarbij al je wensen bereikt worden.  

Een tuinarchitect

Voordat een tuinarchitect een plan kan maken, zal hij eerst langs komen om te bekijken wat de mogelijkheden en de wensen zijn. Hij zal ook de maten van de tuin opmeten. Wat natuurlijk ook van belang is bij het ontwerpen van de tuin is het budget dat besteedt kan worden. Het kan zijn dat je kiest voor een strakke of speelse tuin. Bij een strakke tuin worden er veel tegels gebruikt met strakke borders langs de zijkanten. Wanneer de tuin groot genoeg is, kan er eventueel ook een strakke vijver in worden opgenomen. In veel gevallen wil men bij een moderne tuin een loungehoek hebben met een overkapping die aansluit bij een tuinhuisje. Wanneer de tuinarchitect een globaal plan heeft gemaakt zal hij dat nog een keer met je doorspreken en daarna zal hij dan de officiële tekening maken voor je tuin.   

Hovenier

Laat, voordat je een hovenier aan het werk zet, meerdere hoveniers een offerte maken. Er kunnen behoorlijk prijsverschillen zijn. Ze kunnen de offerte opmaken met de tekening van de tuinarchitect. Ook zullen ze voor het maken van de offerte eerst alles op de plaats opnemen waar de tuin moet komen. Wanneer je de offertes binnen hebt, kun je ze onderling vergelijken. Neem die hovenier waarin je het meeste vertrouwen hebt. Kijk niet alleen naar de kosten. Wanneer hij aan het werk gaat, weet je wat de kosten zijn wanneer de tuin zal worden opgeleverd. Het is belangrijk dat je ook bij het aanleggen van de tuin nog enkele veranderingen kunt aanbrengen. Daarvoor moet de hovenier flexibel zijn om je wensen te vervullen. Aanpassingen geschieden natuurlijk altijd in overleg. Je zou eventueel een ander tuinhuisje willen hebben dan op de tekening staat. Dat kun je met de hovenier bespreken en hij zal daar dan ook de extra kosten voor opgeven.